Homita - 曼谷BTS淺綠色線四個新站啟用 免費開放乘搭至明年1月2日
#齊心抗疫 香港人加油!
×
Quiz
Beauty
+
Body
+
Fun
+
Foodie
+
Me
Time
+
Shopaholic
+
Travel
+


  


曼谷BTS淺綠色線四個新站啟用 免費開放乘搭至明年1月2日
泰 Thai  |  by Little Peach  |  2 months ago   

12月4日BTS淺綠色Sukhumvit線向北延伸的四個新站正式落成使用!

塞車是曼谷的日常,為了紓緩曼谷道路的嚴重擠塞情況,連接各大景點的重要交通BTS不斷將原有線路延伸。

BTS淺綠色Sukhumvit線今次是第二次延長路線,新開的四個新站包括,Phahonyothin 24 (N10)、Ratchayothin (N11)、Sena Nikhom (N12)及Kasetsart University (N13)。

新站由12月4日起開通,並將免費開放乘搭至2020年1月2日!!

淺綠色Sukhumvit線的延伸計劃尚未完結, Royal Forest Department(N14)、Bang Bua(N15)、11th Infantry Regiment(N16) 及Wat Phra Sri Mahathat (N17),預計於2020年的第一季落成。

各位姊妹又係時候買機票去轉曼谷濕平啦!

如果你都想分享你嘅美容、時尚、旅行、運動心得,請將投稿文章連同不多於100字個人簡介同埋近照一張,電郵到: editor@homita.com.hk,文章經小編篩選後更有機會刊登喺我哋FB專頁,一經入選我哋會支付相應稿酬,仲唔快啲來投稿?
Author Information
Little Peach

Editor

走進善良的國度^^
You May Also Like
This Week's Top Post
網美清邁必打卡! 逾3公頃超夢幻花海
Y小編 - 1 month ago
泰國彩妝4U2必買三樣明星商品 心型刻字腮紅、霧感持色唇釉、天鵝絨唇膏
CASS - 1 month ago
泰國不可錯過的3大教堂!不一樣的文化體驗~
Yung - 1 year ago
去曼谷一定要住的網紅動物園酒店 不止可愛服務也不錯喔!
Y小編 - 1 month ago
泰國爆肌猛男作酒店生招牌 結實肌肉吸引華富里府「女」客過夜!!
Little Peach - 3 months ago
清邁超美的渡假酒店The Inside House 有著令人不想Check out的魅力
Y小編 - 2 months ago