Homita - ROLL ICE CREAM FACTORY“吹雪”般煙霧起舞的限定聖誕版雪糕!
#齊心抗疫 香港人加油!
×
Quiz
Beauty
+
Body
+
Fun
+
Foodie
+
Me
Time
+
Shopaholic
+
Travel
+


  


ROLL ICE CREAM FACTORY“吹雪”般煙霧起舞的限定聖誕版雪糕!
日 Japan  |  by Little Peach  |  2 months ago   

來自日本的捲捲雪糕專門店ROLL ICE CREAM FACTORY,推出期間限定聖誕版雪糕!

以聖誕老人、馴鹿點綴的4款商品。除了普通杯裝外,亦推出全新吹雪般煙霧起舞的柔軟蓬鬆杯,杯底放入乾冰,營造置身在冰天雪地的效果。從12月1日至聖誕節當天25日期間發售。

捲捲雪糕大受歡迎,每一步的製作過程都很用心。配上不同造型的點綴,少女們不可放過任何一個打卡的機會。

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROLL ICE CREAM FACTORY (@rollicecreamfactory) on

 

聖誕節限定商品店鋪

・「ROLL ICE CREAM FACTORY」日本國內6店鋪

(原宿・表参道本店、 大阪・道頓堀店、 イオンモール堺北花田店、 名古屋ラシック店、 横浜・山下公園ドン・キホーテ店、 京都・新京極店)

・「ROLL ICE CREAM FACTORY」快閃店

埼玉・志木マルイシティ(12月18日~1月7日舉辦)

大分・トキハ本店(12月21日~30日舉辦)

期間:

2019年12月1日(日)~12月25日(三)

官方網站:https://rollicecreamfactory.com

如果你都想分享你嘅美容、時尚、旅行、運動心得,請將投稿文章連同不多於100字個人簡介同埋近照一張,電郵到: editor@homita.com.hk,文章經小編篩選後更有機會刊登喺我哋FB專頁,一經入選我哋會支付相應稿酬,仲唔快啲來投稿?
Author Information
Little Peach

Editor

走進善良的國度^^
You May Also Like
This Week's Top Post
日本Starbucks推出SAKURA系列2020 粉色的櫻花花瓣好唯美啊
Y小編 - 6 days ago
超過份!中國女子發國難財 呃口罩賣返大陸仲話數錢數到心痛指甲!
Y小編 - 14 days ago
日本計劃展開臨床試驗 以愛滋病療法醫治新型肺炎患者
Y小編 - 8 days ago
日本入境全新政策:如發現感染者,同機乘客不得入境 2月14日生效
Y小編 - 12 days ago
提前感受春日草莓季~日本麥當勞推出超浪漫草莓特飲系列!
Yung - 2 days ago
充滿朝氣又可愛的「米妮」主題餐廳即將登陸日本!超得意餐飲+周邊絕對不要錯過~
Yung - 6 days ago