Homita - 日本郵局與《哆啦A夢》聯手推出2020新春祝賀禮!超Q鏡餅擺設/碗碟系列必敗!
#蜜蜜SHOP
×
Quiz
Beauty
+
Body
+
Fun
+
Foodie
+
Me
Time
+
Shopaholic
+
Travel
+


  


日本郵局與《哆啦A夢》聯手推出2020新春祝賀禮!超Q鏡餅擺設/碗碟系列必敗!
日 Japan  |  by Yung  |  1 year ago   

日本郵局今年再度聯乘國民動畫《哆啦A夢》推出慶新春的禮品系列,推出2款不同尺寸的哆啦A夢與哆啦美鏡餅及新年系列碗盤等~每款都美得不要不要的,加上細節造功都很精緻!

#鏡餅擺設

鏡餅是日本過新年時,用以祭祀神明的一種用米飯做的糕餅,有著健康長壽的寓意。今次哆啦A夢與哆啦美化身成鏡餅擺設,頭上頂著橘子~可愛味十足!

#和風餐具組

「紅黑紅紅黑,就係咁簡單!」年糕碗組以紅色和黑色為主題,印有哆啦A夢與哆啦美的代表性標誌的蝴蝶結與鬍子。

這個系列只有網路販售從2019/11/1到2019/12/22(日)止,每款商品數量有限,售完為止。

如果你都想分享你嘅美容、時尚、旅行、運動心得,請將投稿文章連同不多於100字個人簡介同埋近照一張,電郵到: editor@homita.com.hk,文章經小編篩選後更有機會刊登喺我哋FB專頁,一經入選我哋會支付相應稿酬,仲唔快啲來投稿?
Author Information
Yung

Editor

吃喝玩樂 縱橫四海
You May Also Like
This Week's Top Post
東京排隊店! 世界頂尖的牛油ECHIRE點心麵包坊
Y小編 - 1 year ago
在日本每月都有草莓蛋糕日?
Yung - 2 years ago
腿不酸嗎?日本跪坐禮儀不簡單
Levenez - 1 year ago
東京迪士尼315億打造Toy Story主題酒店!你想住進安迪的房間嗎?
Little Peach - 2 years ago
日本的一個90度鞠躬 比任何道歉都有效
Y小編 - 1 year ago
日本人到底是有多愛珍奶?!可以帶上飛機喝的瓶裝珍珠奶茶!
Angela - 2 years ago