Homita - Pepper Lunch推兒童鐵板料理一家大小同享D.I.Y. 快樂滋味
#蜜蜜SHOP
×
Quiz
Beauty
+
Body
+
Fun
+
Foodie
+
Me
Time
+
Shopaholic
+
Travel
+


  


Pepper Lunch推兒童鐵板料理一家大小同享D.I.Y. 快樂滋味
吃 Dining  |  by Little Peach  |  1 year ago   

一直以創新鐵板料理為顧客帶來歡樂的Pepper Lunch,首度推出3款全新兒童鐵板餐!

為了將創作鐵板料理的快樂滋味帶給小朋友,Pepper Lunch由即日起推出3款兒童鐵板餐,包括煎蛋牛肉飯、煎蛋照燒雞扒飯和煎蛋三文魚飯!

煎蛋牛肉飯(HK$ 42 起)

一提起鐵板餐,當然少不了Pepper Lunch 的經典黑椒牛肉飯!今次就在兒童餐上搞搞新意思,加入太陽蛋,以及一顆顆圓潤多汁的粟米,配上份量十足的美國鮮嫩牛肉,人間美食。

煎蛋照燒雞扒飯(HK$ 42 起)

鐵板餐與和風的照燒雞扒同樣絕配!雞扒表層煎得香脆,大啖一咬卻是鮮嫩多汁,做到名符其實的「外脆內軟」,而濃郁的照燒汁為雞扒錦上添花!

煎蛋三文魚飯(HK$ 52 起)

Pepper Lunch 留意到不少家長為小朋友在點餐時會「走黑椒」,決意在3款兒童餐中絕不加入任何黑椒,以免影響小孩進食,細心照顧家長的需要。

凡購買任何一款鐵板餐,均會附送鐵板San的精美拼圖,以及味噌湯、汽水或利賓納,讓小朋友享受滋味美食的同時,也能動動腦筋完成拼圖。又食又玩,一次過滿足兩個願望!

鐵板San 造型設計比賽    贏取成為首位品牌宣傳大使機會

為了鼓勵小朋友不論在鐵板上,還是日常生活中都要實踐創新理念,Pepper Lunch 由10月22日至11月21日舉辦鐵板San 造型設計比賽,邀請全港12歲或以下的小朋友齊齊為鐵板San設計最新造型。

冠軍更有機會參與一次品牌宣傳的拍攝活動,擔任首位品牌大使。想精靈可愛的囝囝囡囡搖身一變成為「小明星」,登上風靡全球的餐廳品牌?各位家長就立即為子女報名參加吧!

比賽接受線上或線下的方式報名︰參加者可在Pepper Lunch官方網站  (https://pepperlunch.com.hk/) 下載報名表格,完成後再將作品掃描或以水平方式拍照上載至同一網站;亦可在全線Pepper Lunch 餐廳索取表格,完成後可遞交至任何Pepper Lunch 分店。

食慾之秋必食推介   鰻魚系列滋味登場

踏入「美食之秋」,Pepper Lunch深深了解「不時不食」的理念,精選秋季當造的食材饅魚。Pepper Lunch推出滋味的鰻魚系列,包括黑椒鰻魚飯及黑椒鰻魚牛肉飯。Pepper Lunch 的炮製鰻魚方法卻別具一格,先將鰻魚及其他食材放在熱辣辣的鐵板炒熟,再加入濃郁惹味的照燒汁,吃起來另有一番風味!

如果你都想分享你嘅美容、時尚、旅行、運動心得,請將投稿文章連同不多於100字個人簡介同埋近照一張,電郵到: editor@homita.com.hk,文章經小編篩選後更有機會刊登喺我哋FB專頁,一經入選我哋會支付相應稿酬,仲唔快啲來投稿?
Author Information
Little Peach

Editor

走進善良的國度^^
You May Also Like
This Week's Top Post
日式串燒店Yakitori Birdie 空降中環 原始日式風味的雞串燒
Y小編 - 2 years ago
九十後良心青年主理 旺角90s LAZY 薯條真的超好吃!
Y小編 - 1 year ago
窮人食家 J.CO 好吃不貴的冬甩Cafe
Y小編 - 2 years ago
T.O.P.開咗啦! 旺角又有新Food Court
Y小編 - 2 years ago
窮人食家 荃灣老字號山西刀削麵皇
Y小編 - 3 years ago
Superfood都可以好好食! 「美心藜麥麵包系列」
Y小編 - 2 years ago