Homita - 藍天配上海天橋! 台中必去最夯打卡位
#美食七月
×
Quiz
Beauty
+
Body
+
Fun
+
Foodie
+
Me
Time
+
Shopaholic
+
Travel
+


  


藍天配上海天橋! 台中必去最夯打卡位
台 Taiwan  |  by Y小編  |  1 year ago   

台中越黎越多打卡位,不再只以網美店取勝,上年小編同大家介紹嘅時侯呢條海天橋仲未開放,果然佢開放後就成為全民打卡熱點,藍白相間的海天橋配上台中的晴天,真係超級好拍!

海天橋嘅外觀呈波浪型,坐係橋面影相會因為白色嘅建築線條而增加畫面嘅立體感。

唔少人都會著返藍白色系嘅衫黎打卡,成個畫面更清新!


夜晚亮燈之後就係另一種感覺。

其實海天橋仲係單車專用步道黎架,大家不妨租架單車去遊覽。係度騎行嘅感覺好有Feel,旅行就係要樂活放鬆一下!

海天橋

地址:松竹五路與旱溪東路三段交叉口

如果你都想分享你嘅美容、時尚、旅行、運動心得,請將投稿文章連同不多於100字個人簡介同埋近照一張,電郵到: editor@homita.com.hk,文章經小編篩選後更有機會刊登喺我哋FB專頁,一經入選我哋會支付相應稿酬,仲唔快啲來投稿?
Author Information
Y小編

編輯

郊遊、影相、美食、旅遊、美妝、潮流、電影大包圍,要做個天天長知識嘅好學小姐。 有興趣報料可以Send email去 yan@homita.com.hk 我會發自內心感激您。
You May Also Like
This Week's Top Post
姐妹們,有請猛男為你服務喔! 台北令人臉紅的公主病義大利餐廳
Y小編 - 11 months ago
台灣日系打卡點 瑞芳陰陽海彷彿置身在鎌倉~~
Little Peach - 9 months ago
MOS Burger x 日清推限量版MOS杯麵 鹹香滋味吃出不一樣驚喜~
Little Peach - 7 months ago
台灣Family MartXBaileys 推出《草莓奶酒抹茶》、《草莓奶酒冰沙》!仲送KATE 4色眼影?!
CASS - 6 months ago
台中的隱世打卡秘景巨人之手 背後還有一個悲傷的故事
Y小編 - 9 months ago
幾米x Starbucks推聯名系列商品 帶你走進幾米描繪的奇幻之旅~
Little Peach - 8 months ago