Homita - 倫敦也有櫻花! 歐洲的櫻花跟亞洲的感覺就是不一樣
#蜜蜜SHOP
×
Quiz
Beauty
+
Body
+
Fun
+
Foodie
+
Me
Time
+
Shopaholic
+
Travel
+


  


倫敦也有櫻花! 歐洲的櫻花跟亞洲的感覺就是不一樣
歐 Europe & America  |  by Y小編  |  2 years ago   

你知道嗎?櫻花本來只有中國、台灣、日本、韓國才有,但最近歐洲也吹起一股賞櫻潮,紛紛種起櫻花來!3月中倫敦的櫻花開得正盛,粉色的櫻花和歐式建築竟然也十分和諧呢!

倫敦的櫻花照點就在聖保羅大教堂前,不少網紅都卡位紛紛上傳了照片到IG上,真的好美啊!

粉色一片的聖保羅大教堂,是春天獨有的限定喔!小編已經幻想到櫻吹雪時的美麗了~~

上回所介紹的巴黎櫻花跟這裡相比,你比較喜歡那一處呢?小編都愛啊!!
巴黎櫻花報導:2019法國巴黎賞櫻景點推薦!

如果你都想分享你嘅美容、時尚、旅行、運動心得,請將投稿文章連同不多於100字個人簡介同埋近照一張,電郵到: editor@homita.com.hk,文章經小編篩選後更有機會刊登喺我哋FB專頁,一經入選我哋會支付相應稿酬,仲唔快啲來投稿?
Author Information
Y小編

編輯

郊遊、影相、美食、旅遊、美妝、潮流、電影大包圍,要做個天天長知識嘅好學小姐。 有興趣報料可以Send email去 yan@homita.com.hk 我會發自內心感激您。
You May Also Like
This Week's Top Post
「英國版迪士尼樂園」2024年完成!英國投資35億英鎊建歐洲區最大的主題樂園!
Yung - 1 year ago
在意大利旅行不能錯過的Gelato雪糕!
Yung - 2 years ago
倫敦地鐵車廂都轉季換新裝? 粉嫩糖果色系少女心滿滿~ 英倫維多利亞風 重現懷舊復古風光!
CASS - 2 years ago
穿梭童話書 中世紀童話風小鎮 德國羅騰堡
Little Peach - 2 years ago
土耳其小眾旅遊景點~
chiken - 2 years ago
美國《侏羅紀世界》設施開放 迅猛龍、三角龍就在你左右
Y小編 - 2 years ago